op maat van kampioenen sinds 1978 gravelspecialist het grootste sportful aanbod

Peloton

PELOTON: WIJ ZORGEN VOOR ALLES

Peloton organiseert doorheen het jaar 35 à 40 recreatieve toertochten over heel België. We zaten samen met Carl Vansteenkiste, medecoördinator van Peloton, om te leren dat onze visies zeer gelijkend zijn. 

Je kent Peloton misschien al door de vele bekende toertochten die ze organiseren, zoals de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en de Brabantse Pijl voor wielertoeristen. Zo zijn er een heel aantal bekende profkoersen die ook hun recreatieve variant hebben. Maar er zijn ook toertochten die op zichzelf zijn uitgegroeid tot wielerklassiekers voor wielertoeristen. Denk maar aan de La Chouffe Classic, Tilff-Bastogne-Tilff in de Ardennen en de Peter van Petegem Classic in de Vlaamse Ardennen. Dat zijn toertochten die bulken van traditie en authentieke charme, meteen het succesrecept van Peloton.

Carl Vansteenkiste: “We merkten dat we een deel van het publiek van onze toertochten regelmatig terugzagen. Dat zijn mensen die weten waaraan ze zich kunnen verwachten als ze naar een toertocht komen van ons. We werken namelijk met een vast concept van ingerichte bevoorradingen, uitgepijlde tochten, mechanische ondersteuning bij pech onderweg, enzovoort. Dat zijn herkenbare zaken, los van de bekendheid van de koersen op zich. Bij ons is het principe: breng je fiets, je kledij en je goede benen mee, en wij zorgen voor de rest.”

Voor welk type renners zijn deze toertochten? 
Carl: “Dat gaat heel breed. Zowel de beginnende wielertoerist – dat merk je ook aan de kledij, de fiets en de attributen die meekomen – tot echt de doorwinterde renners en semi-profs. Een heel gevarieerd publiek. We merken ook dat er meer en meer vrouwen meedoen aan onze toertochten. Net door die ondersteuning voelen zij zich ook comfortabel in onze organisatie.”

“Mensen komen graag naar onze toertochten omdat wij zorgen voor alles: bepijling, mechanische ondersteuning, bevoorradingen, etc. Deelnemers moesten alleen hun fiets, kledij en goede benen meenemen.”

Waarom de stap naar een custom outfit?

Carl: “We merkten dat er meer en meer interesse kwam voor het merk Peloton. Mensen kenden het merk ondertussen door de toertochten. Toen we een community startten, kregen we meteen de vraag of men er kledij van kon aanschaffen. Mensen behoren eigenlijk tot onze ‘club’, zonder dat ze elke zondag per se met elkaar afspreken. Dankzij de outfits kan een lid dat aan zee woont, nu makkelijk een band leggen met een lid dat in Tienen woont.”

Hoe ben je bij Squadra Velo terecht gekomen?

Carl: “Ik had een gesprek met Mark Heylen van Squadra Velo. Ik had in een van de gesprekken met de partners het idee op tafel gegooid om zelf outfits te customizen voor Peloton. Zo is de bal aan het rollen gegaan. We zijn naar het design en de set-up gaan kijken en zo is het gelanceerd.

Dat ging redelijk snel. We zijn allemaal ondernemers. We gingen dus redelijk snel over naar concrete vragen: ‘hoe mag de outfit er gaan uitzien?’, ‘hoe gaan we dat in een volledig tenue gieten?’, ‘gaan we ook een petje voorzien?’. Alles ging heel snel dankzij het designwerk van Squadra Velo, die kwamen meteen met enkele toffe ideeën voor de kleuren. Van het eerste idee tot de levering van de outfits zat er een maand of twee.”

Hoe kwamen jullie tot het ontwerp?

Carl: “We hadden natuurlijk een eigen brandbook rond het merk ‘Peloton’. De kleuren blauw-zwart-wit lagen vast, en we wisten ook dat we outfits voor mannen én vrouwen wilden. Het moest een leuk design zijn dat opvalt, want wielertoeristen zien er graag goed uit op hun fiets. Dat hebben we meegegeven als leidraad. En dat kwaliteit voorop staat, uiteraard!”

Waarom Sportful?

Carl: “We hebben voor Sportful gekozen in samenspraak met Hannes en Mark, omdat we naar design toe de beste match zagen. Het zijn allebei zeer kwalitatieve merken, maar voor ons was het een kwestie van ‘match’.“

“Bij Sportful paste het dekseltje perfect op het potje. Ze brengen topkwaliteit en hun stijl matcht zeer goed met de onze.”

Wat maakt het tenue goed?

“Wat vooral opvalt bij Sportful is de broek. Het is heel belangrijk dat het zeem en de maten goed zitten. Niets vervelender dan een broek die schuurt of te groot is. Het is een heel aangename broek om lange fietstochten af te leggen. De kwaliteit is uitzonderlijk. Ik merkte bijvoorbeeld meteen aan de lycra-mouwen en het zeem in de broek dat deze lijn van Sportful echt topkwaliteit is.

We hebben uiteindelijk de wielerbroek, het shirt, de windstopper en het petje genomen. Voor een aantal leden hebben we ook een wintervest in de aanbieding.“

Hoe verliep de samenwerking met Squadra Velo?

Carl: “De samenwerking met Squadra Velo verloopt al drie jaar heel positief, wat je mag verwachten van een samenwerking met een partner: transparant, open, eerlijk over levertermijnen, kritisch op het design. Je kan over alles heel open praten. Ik kan er alleen maar positief over zijn.

We hebben ondertussen twee designs: één voor de leden van het Peloton Cycling Team, die daarnaast nog enkele andere voordelen krijgen van onze partners, en een tweede design voor de mensen die geen lid zijn maar wel een mooie Peloton-outfit willen kopen.“

newsletter

subscribe to get the best from me

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue

Laat uw gegevens achter en onze teamwear experts nemen contact met je op!