VERDELER VAN PREMIUM MERKEN SINDS 1978

Remco Evenepoel test Castelli-fietskleding in de windtunnel

In de wereld van het professionele wielrennen staat precisie en aerodynamica centraal. Voor renners is het zoeken naar het kleinste voordeel van onschatbare waarde, en hier komt Castelli met zijn kenmerkende slogan ‘An unfair advantage’ om de hoek kijken. Laten we echter niet veronderstellen dat dit voordeel louter toevallig tot stand komt.

Steeds op zoek naar marginale winsten

Een van de fundamenten die het succes van Soudal Quick-Step door de jaren heen heeft onderstreept, is hun toewijding aan het ontwikkelen van nieuwe technologie. Naast de Formule 1 is het wielrennen wellicht de sport die het meest afhankelijk is van materialen, waarbij men voortdurend op zoek gaat naar de volgende aerodynamische verbetering of nieuwe ontwikkeling.

Tijdens de sessie in de windtunnel werden Remco en het coaching- en technische team van Soudal Quick-Step vergezeld door de experts van Castelli. De voornaamste focus lag op het testen van verschillende kledingopties, waaronder skinsuits en schoenovertrekken, evenals enkele helmopties voor zowel weg- als tijdritgebruik.

“De tijd die we in de windtunnel doorbrengen en de gegevens die we daaruit ontvangen, zijn van onschatbare waarde.​”

Head Coach Koen Pelgrim van Soudal Quick-Step deelde zijn inzichten: “De tijd die we in de windtunnel doorbrengen en de gegevens die we daaruit ontvangen, zijn onschatbaar. In de gecontroleerde omgeving van de windtunnel kunnen we de verschillen zien die verschillende materialen zullen maken, terwijl we tegelijkertijd kunnen zien hoe ze zouden interageren met verschillende posities op de fiets.”

“Remco heeft een uitstekende positie op de fiets, en Castelli produceert al een voortreffelijk tijdritpak. Dus, in plaats van ingrijpende veranderingen door te voeren, proberen we de afstelling die we hebben te verfijnen,” voegde Pelgrim eraan toe.

Tijdens de sessie benadrukte Castelli’s brand manager, Steve Smith: “Remco is een unieke uitdaging omdat zijn positie zo compact en aerodynamisch is dat de meeste oplossingen die werken voor andere renners niet hetzelfde resultaat opleveren bij Remco. We bevinden ons op het niveau waar toprenners op maat gemaakte oplossingen nodig hebben.”

Dit bezoek aan de windtunnel markeert een volgende stap in de voortdurende samenwerking tussen Castelli en Soudal Quick-Step. Het illustreert niet alleen de toewijding aan innovatie, maar ook de vastberadenheid om de lat steeds hoger te leggen. Samen streven ze naar een ongekende prestatie, waarbij elk detail wordt geoptimaliseerd om die ‘unfair advantage’ te behalen die het verschil maakt in de wereld van het professionele wielrennen.

newsletter

subscribe to get the best from me

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue

Laat uw gegevens achter en onze teamwear experts nemen contact met je op!